Ta receptura jest niesamowita! Za jej pomocą pozbędziesz się wszystkich trawiących Cię chorób. Jej moc jest tak duża, że zapewni odporność organizmu aż na pięć lat.
Jednym z jego składników jest czosnek. Jest to naturalny antybiotyk i chyba najpopularniejszy składnik, który dodaje się do lekarstw domowej produkcji. Na co dzień wykorzystujemy go w kuchni, z racji jego charakterystycznego, silnego smaku. Czy jednak wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak bardzo skutecznym jest on lekarstwem?
Warto omówić zatem, co dokładnie znajduje się w czosnku, co zapewnia mu tak skuteczne działanie zdrowotne. Otóż w tej niesamowitej roślinie znaleźć możemy naturalne wartości zdrowotne dzięki zawartym w nim allicynach. Czym zaś jest allicyna? Jest to fitocyd, naturalny siarko-organiczny związek chemiczny. Allicyna posiada silne właściwości bakteriobójcze. To za ich sprawą czosnek ma tak charakterystyczny zapach. Wytrąca się on od razu, jak tylko tkanka czosnku lub cebuli ulegnie uszkodzeniu. W przyrodzie występują także inne rośliny, które mają podobne właściwości bakteriobójcze, dzięki tzw. mieszaninie racemicznej. Ten związek antybakteryjny powstaje w naturalnym procesie przekształcenia alliny. Następuje to pod wpływem enzymu allinazy i pośredniego kwasu allilosulfenowego.
Receptura, którą tutaj omówimy, nadaje się do kuracji każdego rodzaju choroby. Uwaga: jej działanie jest tak silne, że nie powinno się stosować tego leku częściej niż co pięć lat. Przepis ten potwierdził już swoją skuteczność w przeciwdziałaniu zapaleniu stawów, hemoroidom, impotencji, różnym chorobom płuc, miażdżycy, zapaleniu zatok, nadciśnieniu, stanom zapalnym w żołądku, czy reumatyzmowi. Ten przepis jest remedium nie tylko na wymienione powyżej problemy zdrowotne. Sprawdza się on równie dobrze, jeżeli chcemy odczuć poprawę metabolizmu, czy polepszenie wzroku lub słychu. Co więcej, lek ten może wesprzeć proces odchudzania.
Przepis na uniwersalne lekarstwo
Skład:
- 300 gramów czosnku (najlepiej tego fioletowego)
- szklanka (200 mililitrów) rumu lub mocnego alkoholu 95%. Uwaga: zastosowany alkohol nie może zawierać w swoim składzie metanolu lub chlorku benzalkoniowego.
Sposób przygotowania:
Kliknij "Polub tę stronę", a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami.
Czosnek należy porządnie zmiażdżyć i odłożyć do szklanego słoika. Jak już wspominaliśmy, uszkodzona tkanka tej rośliny zacznie wydzielać leczniczy aromat. Następnie czosnek zalewamy alkoholem. Gotową mieszankę szczelnie zamykamy w słoiku.
Powinna ona odleżeć dziesięć dni w nienasłonecznionym miejscu, aby wszystkie naturalne związki z czosnku mogły wymieszać się z alkoholem. Po wyznaczonym czasie wszystko, co dobre znajdzie się już w płynie. Sam czosnek można już odsączyć i wyrzucić. Lekarstwo nie jest jeszcze jednak gotowe. Sam płyn powinien odstać jeszcze dwa tygodnie w lodówce. Po ich upływie lekarstwo jest gotowe do spożycia.
Jak spożywać lek na wszystkie choroby?
Lek jest specyficzny z racji jego mocy. Dlatego należy ściśle przestrzegać opisanego sposobu dawkowania i wystrzegać się jakichkolwiek modyfikacji w tym zakresie. Przygotowane lekarstwo należy spożyć w trakcie dwunastodniowej kuracji. Najlepszą porą na przyjmowanie go to moment tuż przed kolejnym posiłkiem. Lek jest tak silny, że należy go rozwodnić. Robi się to w następujący, specjalny sposób. Kiedy lek przyjmujemy rano, wystarczy dodać tylko jedną kroplę przygotowanej substancji do szklanki z wodą. Przed obiadem zwiększamy ilość kropel do dwóch, natomiast przed kolacją do trzech.
Źródło: barenaturaltruth.com