Zupa czosnkowa 100 razy skuteczniejsza niż antybiotyki!

zupa czosnkowa

Zupa czosnkowa 100 razy skuteczniejsza niż antybiotyki! W tym tekście zaprezentujemy recepturę na niesamowitą zupę czosnkową. Składać będzie się ona aż z pięćdziesięciu ząbków czosnku, a także z czerwonej cebuli i tymianku. Ta receptura została gruntownie przemyślana tak, aby była świetnym lekarstwem. Za jej pomocą zwalczysz przeziębienie, grypę i wiele innych chorób. Koniecznie przygotuj w domu zupę czosnkową, aby uchronić całą swoją rodzinę. Jest to szczególnie zalecane właśnie w okresie jesiennym, jak i przedwiosennym. Wtedy właśnie najczęściej nasz system odpornościowy jest narażony na wiele infekcji. UWAGA: zupa czosnkowa uchroni Cię przed infekcją nowej, niebezpiecznej bakterii. Naukowcy nazwali ją NDM1.

Czemu NDM1 jest taki zagrożeniem dla naszego zdrowia? Ta nieprzeciętnie silna bakteria cechuje się tym, że z niezwykłą szybkością uodporniania się ona na kolejne antybiotyki. Dlatego już w tym momencie pozbycie się NDM1 jej za ich pomocą jest niemożliwe. Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest powrót do domowych sposobów leczenia. Teraz tylko naturalne produkty są w stanie pokonać NDM1. Najlepszym rozwiązaniem będzie zatem nasza zupa czosnkowa. Takie danie nie raz udowodniło, że drzemią w nim niesamowite właściwości ozdrawiające.

Pojawienie się bakterii NDM1 wywołało zaniepokojenie naukowców i lekarzy. Powodem takiej reakcji są właśnie opisywane już zdolności tego mikroorganizmu do uodpornienia się na działanie popularnych leków. Co gorsza, okazuje się, że NDM1 jest jeszcze bardziej niebezpieczny niż typ bakterii nazywanej „Haemophilus influenzae”. Objawy chorobowe, jakie powoduje ta nowa bakteria, są dużo silniejsze niż te występujące dotychczas. Do objawów zarażeniem NDM1 zaliczyć możemy takie dolegliwości jak biegunka, wymioty, bóle żołądku lub głowy. Często do tego wszystkiego dochodzi jeszcze gorączka.

Cała nasza nadzieja pozostaje w czosnku. Wszystko dlatego, że ta nowa bakteria okazuje się wrażliwa tylko i wyłącznie na działanie tej leczniczej rośliny. Nie oznacza to bynajmniej, że czosnkiem leczyć należy tylko ten rodzaj choroby. W tym miejscu należy przytoczyć wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu w Waszyngtonie. Wynika z nich jasno, że w walce ze wszystkimi chorobotwórczymi bakteriami czosnek jest stokrotnie skuteczniejszy niż powszechnie stosowane antybiotyki. W sumie nie jest to wielkim odkryciem, ponieważ już od wielu lat wiadome było, że czosnek jest najsilniejszym na świecie naturalnym antybiotykiem. Dlatego wielu producentów leków prowadzi badania nad tą rośliną. Robią to tylko po to, aby przenieść jej właściwości do przygotowanych przez nich produktów, które sprzedają z zyskiem.

fb

Kliknij "Polub tę stronę", a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami.

Kliknij "Polub tę stronę", a będziesz na bieżąco z najnowszymi artykułami.

fb

Przepis na zupę czosnkową, czyli domowej produkcji antybiotyk!

Niektórzy wspomagają swoje zdrowie za pomocą jednej prostej receptury. Wystarczy drobno pokroić czosnek, wymieszać go z oliwą i położyć taką mieszankę na kromkę chleba. Przy regularnym stosowaniu takiej przegryzki na pewno zachowasz świetne zdrowie.

W ten sposób należy prowadzić zdrowotną profilaktykę. Jednak co zrobić, jeżeli choroba nas już dopadnie? Wówczas konieczne będzie przygotowanie takiej oto zupy czosnkowej.

Składniki zupy czosnkowej:

Zupa czosnkowa – jak przygotować?

  1. Całe główki czosnku należy przekroić w poprzek. Kładziemy je na blaszce do pieczenia tak, aby na dole było miejsce przekrojone.
  2. Do czosnku dodajemy oliwę z oliwek i wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175ºC.
  3. Czosnek powinien piec się od 45 minut do jednej godziny. Jest on gotowy, kiedy w kuchni pojawi się intensywny czosnkowy aromat, lub zacznie robić się on brązowy.
  4. Po wyjęciu czosnku z piekarnika przekładamy go do garnka. Dodajemy do niego także masło i posiekaną cebulę.
  5. Czekamy, aż wszystkie te składniki zaczną się smażyć. Następnie do garnka wlewamy bulion i gotujemy dalej aż do momentu wrzenia.
  6. W tym momencie dodajemy całą resztę naszych składników oprócz mleka. Wszystko to powinno gotować się razem jeszcze przynajmniej piętnaście minut.
  7. Ostatni etap przygotowywania zupy polega na dodaniu mleka oraz zmiksowaniu wszystkiego za pomocą blendera.
  8. Zupa jest już gotowa! Możesz udekorować ją szczypiorkiem, pietruszką albo cytryną.

Ta pyszna zupa jest zarazem świetną tarczą ochronną dla całej rodziny. Koniecznie podziel się tym przepisem z resztą rodziny oraz przyjaciółmi.

Podziel się tymi informacjami z rodziną i przyjaciółmi, mogą im pomóc. Podziel się informacją na:
loading...

Zostaw komentarz